Gezond leven leuker maken

De gezondheid van onze jeugd staat onder druk, overgewicht is een steeds groter wordend probleem. Wij zijn ervan overtuigd dat we dit kunnen veranderen. Met een sociale marketing aanpak die de doelgroep verleidt gezonder te eten en meer te bewegen.

Waterguerilla in Amsterdamse wijk!

Kinderen dankzij DrinkWater gezonder

Kinderen op twee Rotterdamse basisscholen zijn gemiddeld 100 ml per kind per dag minder aan zoete drankjes gaan drinken. Dit resultaat is behaald dankzij de Rotterdamse JOGG-aanpak en de watercampagne van JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht). Om kinderen te stimuleren meer water te drinken werden moeders, kinderen, school en de wijk actief betrokken. Recent onderzoek toont aan dat het verminderen van één met suiker gezoet drankje per dag al leidt tot gewichtsverlies.

Schuttelaar heeft het creatieve concept voor DrinkWater ontwikkeld en de aanpak met JOGG inhoudelijk vormgegeven. Met de aanpak wil JOGG water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk maken. Bestaande kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes worden zichtbaar en toegankelijk gemaakt. Water is in Nederland overal aanwezig. Op momenten dat jongeren dorst hebben, drinken ze voortaan vaker water en minder zoete dranken. Water drinken levert een positieve bijdrage aan de preventie van overgewicht. JOGG roept iedereen op (bestaande) activiteiten te koppelen aan het thema water. Stimuleer het drinken van water in ieder geval op kinderopvang, school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten of in de kantine.

Inmiddels zijn in talloze JOGG-gemeenten in Nederland initiatieven gestart om kinderen vaker water te laten drinken. Van Meppel tot Rotterdam, van Dordrecht tot Zwolle; overal worden watertappunten neergezet, waterbidons uitgedeeld en voeren basisscholen en kinderdagverblijven waterdrinkmomenten in. 

Lees meer over DrinkWater JOGG.

Mail Marcel voor een slimme strategie voor uw gezonde idee.

Gezonde medewerkers bij Schuttelaar & Partners

Door het organiseren van sportieve activiteiten zoals ski- en mountainbikeweekenden, hardlopen, zeilwedstrijden, wandelingen, volleybal- en squashtoernooien stimuleren we onze medewerkers om regelmatig te bewegen.

Ziekteverzuim en verloop

Door gezond eten en een actieve levensstijl te stimuleren willen we ons ziekteverzuim zo laag mogelijk houden. Het is goed om te zien dat dat het afgelopen jaar gelukt is.

MVO Verslag 2013 MVO Verslag