Met MVO het verschil maken

In de markt van duurzame voeding spelen retailers een belangrijke rol. Zij kunnen consumenten verleiden duurzame producten te kopen en werken samen met hun leveranciers aan het verduurzamen van productieprocessen. Schuttelaar & Partners ondersteunt retailers bij dergelijke trajecten.

MVO bij PLUS

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in een zeer concurrerende markt. Dat is de uitdaging waar PLUS voor staat. Wij helpen PLUS op diverse fronten met het vormgeven van MVO.

Zo hebben we binnen PLUS het Greenteam opgezet. Met dit team krijgt MVO binnen alle relevante afdelingen een stevige basis. Schuttelaar & Partners organiseert vijf keer per jaar een vergadering  voor de leden van dit team. Voortgang, kansen en de actualiteiten worden hierin besproken.

Waarbij we steeds voor ogen houden dat er verantwoorde stappen worden gezet en de profilering hierop in balans blijft. Die balans is belangrijk omdat profilering de businesscase van MVO voor PLUS rond maakt.

Samen met PLUS zijn we bezig om inhoudelijk het verschil te maken. Zo heeft Schuttelaar & Partners geholpen bij de introductie van verantwoorde initiatieven als varkensvlees met het ‘1 ster Beter Leven’ kenmerk, vrije uitloopeieren als basisniveau en het volledig omzetten van huismerk koffie naar Max Havelaar Fairtrade. Dit soort initiatieven vragen zorgvuldige communicatie, zowel intern als extern. Schuttelaar & Partners helpt bij het opstellen van persberichten, maakt Q&A’s en is sparringpartner bij het ontwikkelen van marketingcampagnes.

Schuttelaar & Partners wil graag samen met de opdrachtgever een succes maken van MVO. Met een intrinsiek gemotiveerde partij als PLUS is dat een feest om te doen.

Vraag Suzanne naar MVO oplossingen in de retail.

MVO Governance

Binnen Schuttelaar & Partners hebben we een MVO team. Dit team bestaat uit een aantal collega’s, vanuit de inhoud, voor communicatie en vanuit facilitair om het onderwerp te trekken. Zij hebben regelmatig overleg met de Managing Partner die verantwoordelijk is voor MVO binnen het bureau en zij leggen hun plannen en resultaten voor aan de directie. Daarnaast is MVO bij alle collega’s top of mind.

MVO Verslag 2013 MVO Verslag